Plangere contraventionala(2) - (amenda politie/jandarmerie...)



DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatul(a) .............., domiciliat(a) in .................
Formulez:
PLANGERE CONTRAVENTIONALA

impotriva procesului-verbal de contraventie nr. ........, din ............, incheiat de ..........., prin care, in baza art. ..., din .........., am fost sanctionat(a) cu a carui anulare o cer.

Motivele plangerii:

In fapt am fost sanctionat(a) cu ........... pentru faptul ca ............ In realitate, nu sunt vinovat(a) de savarsirea faptei, deoarece ............ motiv pentru care cer admiterea plangerii, ii anularea procesului verbal de contraventie citat.
In drept, imi intemeiez plangerea pe dispozitiile art. 31 si art. 34 din Legea nr. 32/1968.
In dovedirea motivelor enuntate inteleg sa ma folosesc de proba cu acte, proba cu expertiza tehnica si proba cu urmatorii martori: ........... ..........

Data depunerii
..............
Semnatura,
..........

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ..................




Model de contestatie la proces-verbal RATB.



DOMNULE PRESEDINTE,



Subsemnatul(a) .............., domiciliat(a) in .................

Formulez:

PLANGERE CONTRAVENTIONALA


impotriva procesului-verbal de contraventie nr. ........, din ............, incheiat de ..........., prin care, in baza art. ..., din .........., am fost sanctionat(a) cu a carui anulare o cer.


Motivele plangerii:



In fapt am fost sanctionat(a) cu ........... pentru faptul ca ............ In realitate, nu sunt vinovat(a) de savarsirea faptei, deoarece ............ motiv pentru care cer admiterea plangerii, ii anularea procesului verbal de contraventie citat.

In drept, imi intemeiez plangerea pe dispozitiile art. 31 si art. 34 din Legea nr. 32/1968.

In dovedirea motivelor enuntate inteleg sa ma folosesc de proba cu acte, proba cu expertiza tehnica si proba cu urmatorii martori: ........... ..........

Data depunerii

..............

Semnatura,

..........



DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI .................



Atentie:

-Controlorii RATB au dreptul sa va legitimeze, iar daca nu aveti act de identitate va pot duce la sectie pentru stabilirea identitatii. Nu va pot perchezitiona însă.

Art. 2 - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
33) refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu;

Daca ati primit contraventia:

Plangerile formulate impotriva proceselor verbale de constatare a contraventiilor intocmite de agentii constatatori R.A.T.B. se vor depune la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.

Trebuie depus un dosar care să conțină următoarele acte:
- cerere adresata instantei de judecata( Plangerea de mai sus),
- copie dupa constatare,
- copie dupa cartea de identitate,
- copie dupa abonamentul valabil, daca exista,
- copie dupa actul care dovedeste reducerea ptr. studenti, daca este cazul.

MODEL Curriculum Vitae Europass (CV)


Ce este?

Oricine doreşte să utilizeze Europass poate începe prin completarea CV-ului Europass. CV-ul Europass vă permite să vă faceţi vizibile competenţele şi calificările; pot fi ataşate CV-ului şi alte documente Europass.

Acte necesare pentru intocmirea documentatiei de cadastru

  1. contract de vinzare cumparare si procesul verbal de predare-primire
  2. certificat mostenitor (daca este cazul)
  3. hotarare judecatoreasca (daca este cazul).
  4. acte de identitate proprietari.
  5. Toate actele de proprietate sunt necesare in copie legalizata

Model chitanta Simpla


Unitatea:  SC


Seria  nr.
Nr.Inreg. Reg. Com./an:



CUI:



Sediul:








CHITANTA


NR.
DATA:





Am primit de la :

CUI:



Nr. Inreg Reg. Com:



Adresa:

Suma de :

adica

Reprezentand:








Casier,




Cerere de alocatie de la stat pentru copil


CERERE DE ELIBERARE A CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE ÎN SCOPURI DE TVA PENTRU COMERCIANğII CARE SE ÎNREGISTREAZĂ ÎN SCOPURI DE TVA DE LA ÎNFIINğARE




DOMNULE DIRECTOR,






Subsemnatul _____________, salariat al _________________, avand functia de _____________________ rog sa-mi aprobati efectuarea a ________ zile de concediu fara plata pentru perioada _________ – _____________.









Data _________ NUMELE SI SEMNATURA

Cerere pentru concediu de odihna


Stimate Domnule Director,



Subsemnatul (a) ………………………………………………., angajat(a) al(a) firmei SC …………………………………. SRL (SA) in functia de ……………………………., va rog sa-mi aprobati concediul de odihna in perioada cuprinsa intre …………………si …………………, respectiv …………..zile lucratoare.

Mentionez ca am dreptul la ……. zile lucratoare de concediu conform contractului individual de munca nr. …………….. din data ……………

Din totalul de ………… zile lucratoare la care am dreptul, am mai primit ………… zile in perioada………………………..





Va multumesc.





Cu stima,

………………………………..

(numele si prenumele)



Data

.........................................

Model Scrisoare de Intentie



Stimate Domnule/Doamna,

Va adresez aceasta Scrisoare de Intentie ca raspuns la anuntul dumneavoastra pentru postul vacant pe care il aveti in institutie.

Deoarece am absolvit la Facultatea de Adminstratie si Afaceri, Universitatea Bucuresti, consider ca, in anii de studentie, am acumulat multe cunostinte in drept, economie, management, marketing si finante pe care astept cu nerabdare sa le pun in practica.

Sunt o persoana dinamica, cu aptitudini foarte bune de comunicare, dobandite in experienta mea (de promoter), responsabila, hotarata, interesata in perfectionarea profesionala in domeniul economic. Mi-as dori sa am sansa de a lucra alaturi de dumneavoastra unde as putea sa-mi pun in evidenta capacitatile intelectuale si experienta acumulata (conform CV anexat) pentru a indeplini sarcinile si scopurile companiei cat si pentru dezvoltarea carierei mele.

Daca veti considera ca motivatia si calificarea mea sunt oportune pentru obtinerea unui loc in cadrul companiei dumneavoastra sunt disponibila in orice moment pentru a fi contactata in vederea discutarii detaliilor unei posibile colaborari.

Va multumesc, ... ... ...


Antecontract De Vanzare


-MODEL-

ANTECONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE

Intervenit astazi ........intre:

1. ...................- cetăţean român, sex ...., născut la data de .......... în municipiul ........., fiul lui ....... şi al ....., domiciliat în ........., str. .............. nr...., identificat cu BI seria ... nr....... eliberat de Secţia ... Poliţie la data de ....., având cod numeric personal......, în calitate de vanzator şi
2. ...................- cetăţean român, sex ...., născut la data de .......... în municipiul ........., fiul lui ....... şi al ....., domiciliat în ........., str. .............. nr...., identificat cu BI seria ... nr....... eliberat de Secţia ... Poliţie la data de ....., având cod numeric personal........, în calitate de cumparator.

OBLIGATIILE PARTILOR

1. Subsemnatul vanzator ma oblig sa vand cumparatorului imobilul situat in...compus din...camere, ...dependinte si teren in suprafata de .....cu vecinatatile............la N, ........la S, .........la E si ............la V, imobil pe care il detin in baza actului........( contract de vanzare-cumparare, donatie, certificat de mostenitor etc) autentificat sub nr. ... din ... si il stapanesc netulburat de la data dobandirii.
2. Cumparatorul intra de drept si de fapt in posesia imobilului la data autentificarii actului de vanzare-cmparare, data de la care vanzatorul nu mai are nici un drept asupra imobilului vandut.
3. Taxele de vanzare-cumparare cad in sarcina cumparatorului ( sau a ambilor etc).
4. Partile se vor prezenta pentru incheierea actului autentic la data.....la Biroul Notarial......, data la care vanzatorul va avea asupra sa toate actele necesare.
5. Vanzatorul raspunde pentru evictiune, totala sau partiala.

PRETUL

Pretul vanzarii este de..........lei, suma care se achita astfel:
1. avans astazi, la data incheierii prezentului contract, in suma de ........lei;
2. restul de suma la data autentificarii.

SANCTIUNI

1. Daca vanzatorul revine asupra vanzarii este obligat sa restituie cumparatorului de doua ori suma platita ca avans;
2. In situatia in care cumparatorul se razgandest sau nu respecta temenul, va pierde avansul platit.

CADRU JURIDIC

Acestui act ii sunt aplicabile dispozitiile art. 969 si urmatoarele din Codul Civil.

Prezentul contract a fost incheiat astazi...........in localitatea.................in ........exemplare, cate unul pentru fiecare parte, toate originale.

Vanzator, Cumparator,

CONTRACT DE CONSULTANŢĂ



CONTRACT DE CONSULTANŢĂ

- MODEL -

Încheiat astăzi ………….…..

la ……………………………..



I. PĂRŢILE CONTRACTANTE

1.1. S.C.………...…………………………..…………S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L.,

cu sediul social în ……………………….., str. ….……………….………….……...

(localitatea)

nr. ………..………., bloc ……….., scara ..……..., etaj ……., apartament …......, sector/judeţ ………………..………, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului ……………. ………………..……, sub nr. ………..………. din …….....………….,

cod fiscal nr. …………………...……….. din …….....…………., având contul nr.

…………………………………..., deschis la …………….………...………………., reprezentată de ………………………., cu funcţia de …………………………., în calitate de consultant, pe de o parte, şi

sau

1.1. Întreprinderea/Asociaţia ……………………………………………………………..,

cu sediul în ……………………………….., str. ….……………….………….……...

(localitatea)

nr. ………..………., bloc ……….., scara ….……., etaj ……., apartament …....., sector/judeţ ……………………….…., posesoarea autorizaţiei nr. …………….... din ….…………………., eliberată de Primăria ……………………………………., codul fiscal nr. …………..….………., din …….....……………., având contul nr. …………….………….., deschis la ………..….…………………., reprezentată de ……………………..………., cu funcţia de …………………………………..……., în calitate de consultant, pe de o parte, şi

sau

1.1. ……………..………………………………. cu sediul în …………………………...,

(numele şi prenumele) (localitatea)

str. ….……………….…………..……... nr. ………..………., bloc …….….., scara ….……., etaj ……., apartament ….…...., sector/judeţ ………….…………….…., posesorul autorizaţiei nr. …………………………………, din ……………………, eliberată de Primăria ………………………., codul fiscal nr. …………..….……., din …….....……………., având contul nr. ………..……….………….., deschis la ………..….…………………., persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi independente, în calitate de consultant, pe de o parte, şi

sau

1.1. D …………………………………………….., domiciliat în ………………………..,

str. ….……………….…………………... nr. ………..………., bloc ……….., scara ..…..…., etaj …….., apartament ……......, sector/judeţ ……………………..……, născut la data de ………….……………………….., în …………………………….

(ziua, luna, anul) (localitatea)

sector/judeţ ………………..….…………, fiul lui …….……………………………... şi al …….…...…………………………..., posesorul buletinului/cărţii de identitate seria ………….., nr. …………….….., eliberat de ………...….…………… la data de ……………………….., cod numeric personal …………………………………, în calitate de consultant, pe de o parte, şi

1.2. S.C.………...……………………………..………S.N.C./S.C.S./S.A./S.C.A./S.R.L.,

cu sediul social în ……………………….., str. ….……………….………….……...

(localitatea)

nr. ………..………., bloc ……….., scara ..……..., etaj ……., apartament …......, sector/judeţ ………………..………, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului ……………. ………………..……, sub nr. ………..………. din …….....………….,

cod fiscal nr. …………………...……….. din …….....…………., având contul nr.

…………………………………..., deschis la ……………….………...……………., reprezentată de ………………………., cu funcţia de …………………………., în calitate de beneficiar/client, pe de altă parte,

sau

1.2. Asociaţia/Fundaţia …………………………………………………………………...,

cu sediul în ……………………………….., str. ….……………….………….……...

(localitatea)

nr. ………..………., bloc ……….., scara ….……., etaj ……., apartament …....., sector/judeţ ………………………….………, înregistrată în registrul persoanelor juridice prin Sentinţa civilă nr. ………………………………………………...… din ……………………….……., a Tribunalului ……………..….…….., codul fiscal nr. …………….………., din …….....…………., având contul nr. …………….……...,

deschis la …………….…….……………., reprezentată de………………………., cu funcţia de …………………...………..……., în calitate de beneficiar/client, pe de altă parte,

sau

1.2. Întreprinderea/Asociaţia ……………………………………………………………..,

cu sediul în ……………………………….., str. ….……………….………….……...

(localitatea)

nr. ………..………., bloc ……….., scara ….……., etaj ……., apartament …....., sector/judeţ ……………………….…., posesoarea autorizaţiei nr. …………….... din ….…………………., eliberată de Primăria ……………………………………., codul fiscal nr. …………..….………., din …….....……………., având contul nr. …………….………….., deschis la ………..….…………………., reprezentată de ……………………..………., cu funcţia de …………………………………..……., în calitate de beneficiar/client, pe de altă parte,

sau

1.2. D …………………………………………….., domiciliat în ………………………..,

str. ….……………….…………………... nr. ………..………., bloc ……….., scara ..…..…., etaj …….., apartament ……......, sector/judeţ ……………………..……, născut la data de ………….……………………….., în …………………………….

(ziua, luna, anul) (localitatea)

sector/judeţ ………………..….…………, fiul lui …….……………………………... şi al …….…...…………………………..., posesorul buletinului/cărţii de identitate seria ………….., nr. …………….….., eliberat de ……………….……………, la data de …………………..., cod numeric personal ……………..………….………., în calitate de beneficiar/client, pe de o parte,

au convenit să încheie prezentul contract de consultanţă, cu respectarea următoarelor clauze:



II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Consultantul va asigura beneficiarului/clientului următoarele: …………………….

……………………………………………………………..……………………………..

………………………………………………………………………………………….. .

2.2. Serviciile care fac obiectul prezentului contract vor fi asigurate de consultant, la capacitatea şi eficienţa maximă timp de ..…….…. ore pe ………………….. .

2.3. Majorarea numărului de ore se poate efectua prin act adiţional încheiat între părţi.



III. DURATA CONTRACTULUI

3.1. Prezentul contract se încheie pe o durată de …………….…… (zile/luni/ani), începând de la data de …….….….……… şi până la data de ……………….... .



IV. PREŢUL CONTRACTULUI

4.1. Preţul serviciilor prestate şi al lucrărilor efectuate este de …………………….. lei pe ora de lucru efectivă.

4.2. Plata preţului se va efectua la sfârşitul lunii/a perioadei lucrate.

4.3. Părţile au convenit ca beneficiarul/clientul să ramburseze consultantului cheltuielile pe care acesta le face în numele său, dacă acesta a fost în prealabil, de acord cu plata lor.

4.4. Decontarea cheltuielilor făcute în numele beneficiarului se face pe bază de decont însoţit de acte justificative legale.

4.5. Cheltuieli rambursabile sunt:

a) ………………………………………………………………………………

b) ………………………………………………………………………………

c) ………………………………………………………………………………

etc.



V. STATUTUL JURIDIC AL CONSULTANTULUI

5.1. În asigurarea serviciilor pe care le prestează şi a lucrărilor pe care le efectuează, consultantul este persoană juridică independentă, care are statutul de angajat al clientului.

5.2. Consultantului îi revine plata tuturor impozitelor şi taxelor legale.

5.3. În ceea ce priveşte serviciile prestate sau lucrarea efectuată, consultantul se obligă să nu angajeze sau să efectueze nici o activitate în detrimentul intereselor beneficiarului/clientului.



VI. ÎNCETAREA CONTRACTULUI

6.1. Prezentul contract încetează de plin drept, fără a mai fi necesară intervenţia unui/unei tribunal arbitral/instanţe judecătoreşti, în cazul în care una dintre părţi:

- nu îşi execută una dintre obligaţiile esenţiale enumerate la pct. ……… din prezentul contract;

- este declarată în stare de incapacitate de plăţi sau a fost declanşată procedura de lichidare (faliment) înainte de începerea executării prezentului contract;

- cesionează drepturile şi obligaţiile sale prevăzute de prezentul contract fără acordul celeilalte părţi;

- îşi încalcă vreuna dintre obligaţiile sale, după ce a fost avertizată, printr-o notificare scrisă, de către cealaltă parte, că o nouă nerespectare a acestora va duce la rezoluţiunea/rezilierea prezentului contract.

sau

- în termen de ……… zile de la data primirii notificării prin care i s-a adus la cunoştinţă că nu şi-a executat ori îşi execută în mod necorespunzător oricare dintre obligaţiile ce-i revin.

6.2. Partea care invocă o cauză de încetare a prevederilor prezentului contract o va notifica celeilalte părţi, cu cel puţin ……… zile înainte de data la care încetarea urmează să-şi producă efectele.

6.3. Rezilierea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligaţiilor deja scadente între părţile contractante.

6.4. Prevederile prezentului ……………………………………………………………….

(capitol, articol, alineat)

nu înlătură răspunderea părţii care în mod culpabil a cauzat încetarea contractului.



VII. CLAUZA PENALĂ

7.1. În cazul în care una dintre părţi nu îşi îndeplineşte obligaţiile contractuale sau şi le îndeplineşte în mod necorespunzător, se obligă să plătească celeilalte părţi penalităţi daune – interese în valoare de ……………………………….., astfel: …………………………….. .



VIII. FORŢA MAJORĂ

8.1. Nici una dintre părţile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau/şi de executarea în mod necorespunzător – total sau parţial – a oricărei obligaţii care îi revine în baza prezentului contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligaţiei respective a fost cauzată de forţa majoră, aşa cum este definită de lege.

8.2. Partea care invocă forţa majoră este obligată să notifice celeilalte părţi, în termen de ……………… (zile, ore), producerea evenimentului şi să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecinţelor lui.

8.3. Dacă în termen de ……………… (zile, ore) de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, părţile au dreptul să-şi notifice încetarea de plin drept a prezentului contract fără ca vreuna dintre acestea să pretindă daune-interese.



IX. CLAUZA DE CONFIDENŢIALITATE

9.1. Părţile se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor, informaţiilor şi documentelor, ca urmare a aducerii la îndeplinire a clauzelor prezentului contract, potrivit prevederilor angajamentului anexă.



X. NOTIFICĂRILE ÎNTRE PĂRŢI

10.1. În accepţiunea părţilor contractante, orice notificare adresată de una dintre acestea celeilalte este valabil îndeplinită dacă va fi transmisă la adresa/sediul prevăzut în partea introductivă a prezentului contract.

10.2. În cazul în care notificarea se face pe cale poştală, ea va fi transmisă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire (A.R.) şi se consideră primită de destinatar la data menţionată de oficiul poştal primitor pe această confirmare.

10.3. Dacă notificarea se trimite prin telex sau telefax, ea se consideră primită în prima zi lucrătoare după cea în care a fost expediată.

10.4. Notificările verbale nu se iau în considerare de nici una dintre părţi, dacă nu sunt confirmate, prin intermediul uneia dintre modalităţile prevăzute la alineatele precedente.



XI. LITIGII

11.1. În cazul în care nu este posibilă rezolvarea litigiilor pe cale amiabilă, părţile se vor adresa instanţelor judecătoreşti competente.

sau

11.1. În cazul în care rezolvarea neînţelegerilor nu este posibilă pe cale amiabilă, ele vor fi supuse spre soluţionare tribunalului arbitral, conform regulilor de procedură aplicabile arbitrajului comercial ad-hoc, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.



XII. CLAUZE FINALE

12.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act adiţional încheiat între părţile contractante.

12.2. Prezentul contract, împreună cu anexele sale care fac parte integrantă din cuprinsul său, reprezintă voinţa părţilor şi înlătură orice altă înţelegere verbală dintre acestea, anterioară sau ulterioară încheierii lui.

12.3. În cazul în care părţile îşi încalcă obligaţiile lor, neexercitarea de partea care suferă vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea întocmai sau prin echivalent bănesc a obligaţiei respective nu înseamnă că ea a renunţat la acest drept al său.

12.4. Prezentul contract a fost încheiat într-un număr de ………...….. exemplare, din care ………...….. astăzi ………………………., data semnării lui.



CONSULTANT BENEFICIAR/CLIENT



Anexă

ANGAJAMENT



Prezentul angajament pentru păstrarea confidenţialităţii datelor, informaţiilor şi documentelor a fost încheiat între ……………………………………………. ……… şi ………………………………………. şi este conex contractului încheiat între acestea şi înregistrat sub nr. …………………………………………, din …………..…………. .





I. Obiect

1. Informaţiile pe care la obţine …………………………………………………………

(numele persoanei fizice sau, după caz, juridice)

ca efect al executării contractului sus-menţionat sunt strict confidenţiale.

2. Sunt confidenţiale următoarele informaţii:

a) situaţia financiară;

b) proiectele de afaceri;

c) produsele nelivrate pieţei;

d) procesele de fabricaţie;

e) licenţele sau brevetele de invenţii;

f) alte informaţii care reprezintă poziţia pe piaţă a ……………………….

(numele/denumirea)



3. De asemenea, sunt confidenţiale şi următoarele documente care s-au pus sau se vor pune la dispoziţia …………………………………………………………… .

(numele/denumirea)



II. Sfera circulaţiei informaţiilor

4. …………………………………………………………………………………………..

(numele/denumirea)

poate dezvălui informaţii sau poate pune la dispoziţie documente dintre cele menţionate la pct. 2 sau 3 numai persoanelor implicate în executarea clauzelor contractului sus-menţionat.

5. Persoanele implicate în executarea contractului, respectiv managerii, contabilii, consilierii juridici şi alte categorii de persoane, nu vor putea dezvălui informaţiile confidenţiale, cu excepţia cazului în care ……………………………………………

(numele/denumirea)

aprobă în scris această posibilitate.

6. ……………………………………………………………………………………….

(numele/denumirea)

va folosi informaţiile numai în scopul luării unor decizii cu privire la executarea contractului sus-menţionat, fiind ţinute să nu le utilizeze în nici un alt scop.



III. Durata angajamentului

7. Durata prezentului angajament este …………………., în afară de cazul în care una dintre părţi notifică în scris celeilalte încetarea lui înainte de termen.

8. Notificarea prevăzută la pct. 7 trebuie să fie făcută cu ……. zile înainte de a deveni efectivă hotărârea, dar nu mai mult de ultima zi a duratei prezentului angajament.



IV. Sancţiuni pentru nerespectarea angajamentului

9. Partea care încalcă prevederile prezentului angajament se obligă la plata unor despăgubiri astfel: …………………………………………………………………... .

10. Exonerează de răspundere următoarele situaţii:

a) dacă informaţiile erau cunoscute înainte de a fi fost obţinute de la ……………………………………..;

b) informaţia a fost primită dintr-o sursă neconfidenţială;

c) dezvăluirea informaţiei s-a făcut după ce s-a primit acordul scris pentru aceasta;

d) informaţia era de circulaţie publică la data dezvăluirii ei;

e) ……………………………………… a fost obligată în mod legal să dezvăluie informaţia.



V. Încetarea angajamentului

11. Încetarea angajamentului are loc la încheierea duratei lui.

12. La data încetării lui, informaţiile prevăzute la pct. 2 şi 3 nu mai au caracter confidenţial, cu toate consecinţele ce decurg din aceasta.

Prezentul angajament s-a încheiat în ………. exemplare, din care ……………..., astăzi …………… .





SEMNĂTURILE PĂRŢILOR

Plangere Contraventionala

Plangere Contraventionala

- MODEL-

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) .............., domiciliat(a) in .................
Formulez:
PLANGERE CONTRAVENTIONALA

impotriva procesului-verbal de contraventie nr. ........, din ............, incheiat de ..........., prin care, in baza art. ..., din .........., am fost sanctionat(a) cu a carui anulare o cer.

Motivele plangerii:

In fapt am fost sanctionat(a) cu ........... pentru faptul ca ............ In realitate, nu sunt vinovat(a) de savarsirea faptei, deoarece ............ motiv pentru care cer admiterea plangerii, ii anularea procesului verbal de contraventie citat.
In drept, imi intemeiez plangerea pe dispozitiile art. 31 si art. 34 din Legea nr. 32/1968.
In dovedirea motivelor enuntate inteleg sa ma folosesc de proba cu acte, proba cu expertiza tehnica si proba cu urmatorii martori: ........... ..........

Data depunerii
..............
Semnatura,
..........

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ..................

Acte necesare cazier judiciar


Acte necesare Cazier judiciar
* Certificatele de cazier judiciar se pot elibera in regim de urgenta (3 zile lucratoare) si regim normal 10-30 zile lucratoare.
* Certificatele de cazier judiciar se pot obtine de la politiile judetene (loc de nastere ori domiciliu).
* Cetatenii municipiului Bucuresti pot obtine certificate de cazier judiciar in regim normal adresandu-se sectiilor de politie (loc. de domiciliu).

* Cetatenii municipiului Bucuresti pot obtine certificate de cazier judiciar in regim de urgenta adresandu-se, in functie de domiciliu la:

* Sectia 4 Politie - cei domiciliati in sectorul 1; 
* Sectia 8 Politie - cei domiciliati in sectorul 2; 
* Sectia 12 Politie - cei domiciliati in sectorul 3; 
* Sectia 14 Politie - cei domiciliati in sectorul 4; 
* Sectia 17 Politie - cei domiciliati in sectorul 5; 
* Sectia 21 Politie - cei domiciliati in sectorul 6. 

De asemenea, cetatenii domiciliati pe raza judetului Ilfov pot obtine certificat de cazier judiciar in regim de urgenta adresandu-se la sediul Inspectoratului de Politie al judetului Ilfov - Strada Fabrica de Glucoza nr. 7 - Sector 2, Bucuresti.

* Pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar se pot adresa Inspectoratului General al Politiei Romane urmatoarele categorii de persoane:

* cetatenii straini cu domiciliul in strainatate; 
* cetatenii romani nascuti in Bucuresti, judetul Ilfov sau in strainatate care au domiciliul pe raza administrativ-teritoriala a altor judete; 
* cetatenii romani nascuti si domiciliati pe raza administrativ-teritoriala a judetelor si care au interes legitim la Ambasadele din Bucuresti. 

Persoana care doreste eliberarea unui certificat de cazier judiciar se va adresa organelor de politie de la locul de nastere sau de domiciliu si trebuie sa aiba asupra sa:

* actul de identitate (buletin de identitate/carte de identitate ori carte de identitate provizorie); 
* timbrul fiscal, in valoare de 1 leu; 
* chitanta in valoare de 5 lei in caz ca doreste eliberarea documentului in regim de urgenta (3 zile). 

In conformitate cu prevederile Ordonantei Guvernului nr. 29 din 14.07.2005, incepand cu data de 28.07.2005 taxa ce trebuie achitata in vederea obtinerii certificatului de cazier judiciar in regim de urgenta, de catre persoanele domiciliate in municipiul Bucuresti se achita numai la unitatile Trezoreriei Statului de pe raza de domiciliu a solicitantului.
Unitati ale Trezoreriei Statului in municipiul Bucuresti
Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 6-8, sector 4 
Tel.: 021/317.27.70
Trezoreria Sectorului 1 Bucuresti 
Strada Dimitrie Gerota nr. 13, sector 2
Tel.: 021/305.74.30
Trezoreria Sectorului 2 Bucuresti 
Bulevardul Ferdinand nr. 89A  
Tel.: 021/252.47.23; 252.02.21
Trezoreria Sectorului 3 Bucuresti 
Strada Ciresului nr. 6 
Tel.: 021/323.45.76
Trezoreria Sectorului 4 Bucuresti
Bulevardul Pieptanari nr. 31  
Tel.: 021/337.15.96
Trezoreria Sectorului 5 Bucuresti 
Bulevardul Natiunilor Unite nr. 6-8  
Tel.: 021/336.67.19
Trezoreria Sectorului 6 Bucuresti
Calea Giulesti nr. 3  
Tel.: 021/316.42.16
Pentru persoanele cu domiciliul in alte localitati, care solicita eliberarea cazierului judiciar de catre Serviciul specializat din cadrul I.G.P.R., plata taxei se va face la Trezoreria Sectorului 2.
Persoanele domiciliate in strainatate pot solicita certificat de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare romane din tara unde se afla.
Certificatul de cazier solicitat de o persoana fizica domiciliata in Romania sau strainatate poate fi obtinut si prin procura notariala de catre o alta persoana, mandatata de titular in acest scop.
Pentru obtinerea certificatului de cazier judiciar in regim normal sunt necesare aceleasi documente, fara achitarea taxei de urgenta.
   
Certificatele de cazier judiciar au valabilitate de 6 luni de la data eliberarii si numai in scopul pentru care au fost eliberate.
   
Persoana care figureaza in evidenta cazierului judiciar poate cere rectificarea datelor inscrise sau a notarilor provizorii, daca acestea nu corespund situatiei reale, ori inregistrarea lor nu s-a facut cu respectarea dispozitiilor legale. 
Program prelungit pentru obtinerea cazierului judiciar de la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane
 
Depuneri cereri* :  luni, marti, miercuri, vineri: 7.30-10.00 joi: 9.30-11.30
Eliberari caziere: luni, marti, miercuri, vineri: 14.00-15.00
joi: 16.30-18.30

* Pentru celelalte situatii cererile pentru cazier judiciar se depun la unitatile de politie teritoriale.

Cerere eliberare carnet de munca

- MODEL-

Unitatea ____________________________________

Sediul _____________________________________

C.U.I. ________________________




CATRE

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCA

S.C. ………………………………………………….. cu sediul in …………………, str………………………, nr. ……., bl. ……, sc. …….., ap. ………., sector ……., inregistrata la Registrul Cometrului cu nr J40 / ……. / ……., cod fiscal ………., reprezentata prin …………………………………., in calitate de administrator va solicitam sa aprobati imprumutul carnetelor de munca ale urmatorilor angajati:


NR.CRT
NUMELE SI PRENUMELE
SERIA SI NR.CARNET
1


2


3


4


5






Administrator,

…………………………..



Am primit un nr. de ….… carnete de munca

Numele ………………………………..

Prenumele …………………………...

C.I. Seria ……. nr. …………………...

Semnatura …………………………..

Model chitanta de mana


CHITANTA

-MODEL-

Subsemnatul ________________domiciliat in ________________identificat cu CI _seria __ nr________________ cnp________________ declar ca am primit de la________________
 suma de ________________., reprezentand________________ .


Data..________________. .Semnatura..________________


MARTORI 

1. ________________ 
2. ________________

Contract de prestari servicii

CONTRACT DE PRESTARI DE SERVICII

- MODEL -

I. PARTILE CONTRACTANTE
1.1. S.C. _________ SRL, cu sediul in ____, str. __ nr. _, sector _, CUI. ____, Nr. Reg. Com. ____, cont IBAN nr________, deschis la Banca ________, sucursala ________, reprezentata de _____ , in calitate de PRESTATOR , si

1.1. S.C.________ SRL, cu sediul in _____, str. ____ nr. 2, sector 2, CUI. ____, Nr. Reg. Com. ________ cont IBAN nr________, deschis la Banca ________, sucursala ________, reprezentata de ________ , in calitate de BENEFICIAR

au convenit sa incheie prezentul contract de prestari de servicii, cu respectarea urmatoarelor clauze:


II. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. Obiectul contractului il reprezinta furnizarea de servicii de ________ [descriere]


III. TERMENUL CONTRACTULUI

3.1. Contractul se incheie pe o durata de 1 an incepand de la data de xx.xx.xxxx si pana la data de ________


IV. MODALITATEA DE PLATA

Pretul prestarii serviciilor descrise mai sus, prestate de FURNIZOR catre BENEFICIAR este de _______Euro/luna.

BENEFICIARUL va plati pretul lunar, la in data de 20 a lunii in curs.


V. GARANTII

5.1. Prestatorul de servicii garanteaza pentru serviciile prestate in felul urmator
[descrierea garatiilor]


VI. OBLIGATIILE PARTILOR 6.1. Prestatorul de servicii se obliga:
[descrierea detaliata a obligatiilor prestatorului] 6.2. Beneficiarul serviciilor se obliga:
[descrierea detaliata a obligatiilor furnizorului]


VII. CONDITII INCETARE CONTRACT

Contractul inceteaza in urmatoarele conditii:
a) prin ajungere la termen
b) cu anticipatie prin acordul partilor sau pentru neindeplinirea clauzelor contractuale


VIII. FORTA MAJORA

8.1. Nici una dintre partile contractante nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator - total sau partial - a oricarei obligatii care ii revine in baza prezentului contract, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.
8.2. Partea care invoca forta majora este obligata sa notifice celeilalte parti, in termen de 60 zile producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile in vederea limitarii consecintelor lui.
8.3. Daca in termen de 90 de zile de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul sa-si notifice incetarea de plin drept a prezentului contract fara ca vreuna dintre ele sa pretinda daune-interese.


IX. LITIGII

9.1. Partile au convenit ca toate neintelegerile privind prezentul contract sa fie rezolvate pe cale amiabila de reprezentantii lor.
9.2. In cazul in care nu este posibila rezolvarea litigiilor pe cale amiabila, partile se vor adresa instantelor judecatoresti competente.


X. CLAUZE FINALE

10.1. Modificarea prezentului contract se face numai prin act aditional incheiat intre partile contractante.
10.2. Prezentul contract, impreuna cu anexele sale care fac parte integranta din cuprinsul sau, reprezinta vointa partilor si inlatura orice alta intelegere verbala dintre acestea, anterioara sau ulterioara incheierii lui.
10.3. In cazul in care partile isi incalca obligatiile lor, neexercitarea de partea care sufera vreun prejudiciu a dreptului de a cere executarea intocmai sau prin echivalent banesc a obligatiei respective nu inseamna ca ea a renuntat la acest drept al sau.
10.4. Prezentul contract a fost incheiat azi, xx.xx.xxxx, in 2|(doua|) exemplare, cate unul pentru fiecare parte


PRESTATOR

BENEFICIAR

Contract individual de munca

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA

- MODEL-

Incheiat si inregistrat sub nr._____/_________ in registrul general de evidenta a salariatilor*)


A. Partile contractului:

Angajator, persoana juridica, _________________________________________ cu sediul in ________________, str. _____________________ nr._________, judetul/sectorul ______________, cod fiscal _____________, telefon __________, reprezentata legal prin ____________________ in calitate de __________________

si

Salariatul/salariata – dl/dna _____________ domiciliat/domiciliata in localitatea ________________, str. __________________, nr. _______, judetul ____________ posesor/posesoare al/a buletinului/cartii de identitate/pasaportului seria ______, nr. __________, eliberat/eliberata de _________________, la data de ___________, CNP___________________, permis de munca seria ________, nr. ___________ din data __________________

Am incheiat prezentul contract individual de munca in urmatoarele conditii asupra carora am convenit:


B. Obiectul contractului: _________________________________________
Durata contractului:

a) nedeterminata, salariatul/salariata ______________________ urmand sa inceapa activitatea la data de ________________;

b) determinata, de __________ luni pe perioada cuprinsa intre data de ________ si data de ________________/ pe perioada suspendarii contractului individual de munca al titularului de post.
D. Locul de munca:

1. Activitatea se desfasoara la __________________

2. In lipsa unui loc de munca fix salariatul va desfasura activitatea astfel: ___________________________________________________________________
E. Felul muncii:

Functia/meseria ____________________ conform Clasificarii ocupatiilor din Romania
F. Atributiile postului:

Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca *)
G. Conditii de munca:

1. Activitatea se desfasoara in conformitate cu prevederile Legii nr. 31/1991.

2. Activitatea prestata se desfasoara in conditii normale/deosebite speciale de munca, potrivit Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.
H. Durata muncii:

1. O norma intreaga, durata timpului de lucru fiind de ___ ore/zi,___ore/saptamana.

a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: ________(ore zi / ore noapte)

b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern / contractului colectiv de munca aplicabil.

2. O fractiune de norma de _____ ore/zi (cel putin 2 ore/zi), _____ ore/saptamana.

a) Repartizarea programului de lucru se face dupa cum urmeaza: ___ (ore zi/noapte)

b) Programul de lucru se poate modifica in conditiile regulamentului intern/contractului colectiv de munca aplicabil.

c) Nu se vor efectua ore suplimentare, cu exceptia cazurilor de forta majora sau pentru alte lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente sau inlaturarii consecintelor acestora.
I. Concediul:

Durata concediului anual de odihna este de _______ zile lucratoare, in raport cu durata muncii (norma intreaga, fractiune de norma).

De asemenea, beneficiaza de un concediu suplimentar de ________________.
J. Salariul:

1. Salariul de baza lunar brut este de _______________lei.

2. Alte elemente constitutive:

a) sporuri __________________

b) indemnizatii ______________

c) alte adaosuri ______________

3. Orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.

4. Data/datele la care se plateste salariul este/sunt ________________

K. Drepturi si obligatii ale partilor privind securitatea si sanatatea in munca:

a) echipament individual de protectie ______________________

b) echipament individual de lucru _________________________

c) materiale igienico-sanitare ____________________________

d) alimentatie de protectie ______________________________

e) alte drepturi si obligatii privind sanatatea si securitatea in munca ___________
L. Alte clauze:

a) perioada de proba este de ___________________

b) perioada de preaviz in cazul demisiei este de ____________ zile calendaristice, conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de munca.

c) perioada de preaviz in cazul concedierii este de ______ zile lucratoare, conform Legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de munca.

d) in cazul in care salariatul urmeaza sa-si desfasoare activitatea in strainatate, informatiilor prevazute la art. 18 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii se vor regasi si in contractul individual de munca.

e) alte clauze
M. Drepturi si obligatii generale ale partilor:

1. Salariatul are in principal urmatoarele drepturi:

f) dreptul la salarizare pentru munca depusa.

g) dreptul la repaos zilnic si saptamanal.

h) Dreptul la concediul de odihna annual.

i) Dreptul la egalitate de sanse si de tratament.

j) Dreptul la securitate si sanatate in munca.

k) Dreptul la formare profesionala in conditiile actelor aditionale.

2. Salariatului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

a) Obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului.

b) Obligatia de a respecta disciplina muncii.

c) Obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea atributiilor de serviciu.

d) Obligatia de a respecta masurile de securitate si sanatate a muncii in unitate.

e) Obligatia de ra respecta secretul de serviciu.

3. Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:

a) Sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor.

b) Sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu.

c) Sa constate savarsirea abaterilor disciplinare si sa aplice sanctiunile corespunzatoare, potrivit legii, contractului colectiv de munca aplicabil si regulamentului intern.

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

a) Sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege.

b) Sa asigure permanent conditiile termice si organizatorice avute in vedere la elaborarea normelor de munca si conditiile corespunzatoare de munca.

c) Sa informeze salariatul asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca.

d) Sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului.

e) Sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal al salariatului.
N. Dispozitii finale:

Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003 – Codul muncii si al contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramuri/national, inregistrat sub nr. _____/________ la Directia Generala de Munca si Solidaritate Sociala, Municipiului Bucuresti / Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale.

Orice modificare privind clauzele contractuale in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, conform dispozitiilor legale.

Prezentul contract individual de munca sa incheiat in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

I. Conflictele in legatura cu incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea prezentului contract individual de munca sunt solutionate de instanta judecatoreasca competenta material si teritorial, potrivit legii.



ANGAJATOR, SALARIAT,





______________________ ______________________



REPREZENTANT LEGAL,





______________________



Pe data de ________________ prezentul contract inceteaza in temeiul art. _______ din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, in urma indeplinirii procedurii legale.





ANGAJATOR,





________________________























*) Pana la data de 31 decembrie 2003, contractul individual de munca va fi inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca, cu mentinerea pe contract a acestui numar.

Cerere de racordare

1
Nr. Înregistrare…………/…………
CERERE DE RACORDARE – utilizator

*Tip solicitare..................................................
eligibil/captiv
UTILIZATOR....................................................................din...................................cod
po tal.......................str...................................................................................nr...........
judeŃ.......................telefon.......................................fax..........................reprezentat prin
Director........................................................................................................................
Director Economic..........................................................................................................

Solicit racordarea pentru
Locul de consum.......................................................................................................
Situat în localitatea..............................str..................................................................
nr...................judeŃ.............................

Anexez prezentei cereri:
I
• avizul de amplasament
• chestionar pentru obŃinerea avizului de racordare (doar pentru consumatori)
• lista de receptoare electrice (doar pentru consumatori)
• datele standard de planificare (S) conform Codului Tehnic al RED Anexa 2 Tabel 2 i 3 (doar
pentru consumatori racordaŃi la 110 kV)
• datele standard de planificare (S) conform Codului Tehnic al RED Anexa 2 Tabel 1 i 3 (doar
pentru producători)
• certificat de urbanism/autorizaŃie de construire
• actele societăŃii (certificat de înmatriculare, cod fiscal, certificat de înregistrare)
• contul, banca
• act care atestă dreptul de folosinŃă asupra terenului/incintei/clădirii/ în care se constituie
locul de consum/producere (contract de vânzare1cumpărare, contract de închiriere, extras de
carte funciară)
o pentru spaŃiile închiriate, acordul notarial al proprietarului pentru executarea
de lucrări în instalaŃiile electrice (doar pentru consumatori)
• act care atestă dreptul de folosinŃă asupra instalaŃiei de utilizare (contract de vânzare1
cumpărare, contract de închiriere, extras de carte funciară) dacă aceasta a fost iniŃial în
patrimoniul altui utilizator
• plan de situaŃie la scară cu amplasarea în zonă a locului de consum/producere (pentru
construcŃii noi sau modificări la cele existente planul va fi avizat de organismele competente
potrivit legii)
• copie după Avizul de racordare obŃinut anterior (dacă este cazul)
• valoarea daunelor în cazul întreruperii funcŃionării datorită indisponibilităŃilor din RED
Legendă:
*Conform HG 90/2008
• utilizator nou definitiv/temporar
• separarea instalaŃiilor unui utilizator de instalaŃiile altui utilizator în vederea racordării directe a
acestora la RED
• dezvoltarea din punct de vedere tehnic sau energetic a unui utilizator existent care necesită
depă irea puterii aprobate (spor de putere)
• modificarea unor elemente de natură tehnică fără depă irea puterii aprobate anterior
• modificarea elementelor de natură administrativă fără depă irea puterii aprobate anterior
• modificarea instalaŃiei de racordare fără cre terea puterii aprobate, pentru rezolvarea unor
solicitări ale utilizatorului (schimbarea punctului de delimitare)
Pentru utilizatorii temporari se va menŃiona durata de racordare solicitată.2
II **studiul de soluŃie pentru racordarea la RED
În vederea punerii sub teniune voi depune la OD.................................... DOSARUL
INSTALAłIEI DE UTILIZARE.
Declar pe proprie răspundere că datele sunt autentice $i că documentele în copie
sunt conforme cu originalul.
Mă angajez să întreŃin în bună stare instalaŃiile electrice, în conformitate cu
normele tehnice in vigoare.
Data Solicitant............................
L.S.
***Achitat tariful pentru aviz tehnic de racordare, în valoare de..................lei, cu chitanŃa/OP
nr.......................................
Numele i semnătura personalului OD care a analizat cererea
...................................................................................................................................
F02/P02%11 rev. 2
Legendă:
** pentru producători i pentru consumatori în situaŃiile în care soluŃia de racordare nu se poate stabili pe
fi a de soluŃie.
*** Vezi „Ordin ANRE privind aprobarea tarifelor de emitere a avizelor” în vigoare.

Cerere de angajare

CERERE DE ANGAJARE

-MODEL-


Functia ocupata_____________

Perioada contractului de munca_____

Salariu de incadrare______________

CERERE



Subsemnatul (a)_____________________________________ cu domiciliul stabil in ________________ str_________________________nr._____ bl______ ap____sectorul____ judetul __________________, posesor al buletinului de identitate seria ____nr___________ eliberat de Politia____________ la data de _________________.

Va rog prin prezenta sa-mi aprobati angajarea in cadrul firmei Dvs. pe un post corespunzator pregatirii.



Mentionez ca sunt nascut (a) in localitatea________________________ la data de _______________ fiul ( fiica ) lui __________________ si al ______________________.

Declar pe propria raspundere ca am / nu am un loc permanent de munca.

Sunt / nu sunt beneficiar al unei pensii de asigurari sociale sau alocatie de sprijin, somaj.

Ma angajez sa respect prevederile contractului individual de munca, sarcinile din fisa postului si programul de lucru stabilit.







Semnatura _____________________

Data____

Cerere de concediu

Cerere de concediu

- MODEL -


Domnule Director,
Subsemnatul(a) …………………….. angajat(a) a firmei ……………………….., in functia de ……………………….
va rog a-mi aproba cererea de concediu de ……… de zile lucratoare, in perioada ……………………

Data

Semnatura Director

Cerere demisie

Cerere demisie

-MODEL-

DOMNULE DIRECTOR,

Subsemnatul ………………..………, angajat in functia de………… in cadrul societatii ……………, prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca, nr……………….din data …………………., in baza art. 79 din Codul muncii – Legea 53/2003 modificata si completata, prin demisie si cu respectarea preavizului de …… zile prevazut de legea mai sus mentionata.

Cu stima

Data:

Cerere pentru concediu de odihna

Cerere pentru concediu de odihna

 -MODEL-


Stimate Domnule Director,



Subsemnatul (a) ………………………………………………., angajat(a) al(a) firmei SC …………………………………. SRL (SA) in functia de ……………………………., va rog sa-mi aprobati concediul de odihna in perioada cuprinsa intre …………………si …………………, respectiv …………..zile lucratoare.

Mentionez ca am dreptul la ……. zile lucratoare de concediu conform contractului individual de munca nr. …………….. din data ……………

Din totalul de ………… zile lucratoare la care am dreptul, am mai primit ………… zile in perioada………………………..





Va multumesc.





Cu stima,

………………………………..

(numele si prenumele)



Data

.........................................

Model plangere penala 187 C.Pen. - Vatamare corporala.

DOMNULE PRIM-PROCUROR,

Subsemnatul(a) …………., domiciliat(a) in ………….., formulez:

PLANGERE PREALABILA DE PUNERE IN MISCARE A
ACTIUNII PENALE

impotriva faptuitorului(oarei) ……………, domiciliat(a) in ………….. pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 187 C. pen., comisa la data de ………….
De asemenea, cer obligarea respectivului(ei) la plata despagubirilor civile in suma de ……. lei, cat si la cheltuielile judiciare pe care le voi efectua.
In fapt, la data de ………, faptuitorul(oarea) m-a lovit cu ……….., cauzandu-mi leziuni, pentru a caror vindecare am avut nevoie de ……. zile ingrijiri medicale, asa cum rezulta din certificatul medico-legal. Datorita incapacitatii de a munci, am suferit un prejudiciu in suma de ………. lei, reprezentand veniturile pe care le puteam realiza daca nu eram victima agresiunii faptuitorului(oarei).
In drept, fapta constituie infractiunea de vatamare corporala prevazuta de art. 181 C. pen.
Dovada plangerii o fac cu certificatul medico-legal nr. ……… din ……… eliberat de ……….. si cu declaratiile martorilor: ………..

Data depunerii
…………..
Semnatura,
……….

DOMNULUI PRIM-PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE
LANGA JUDECATORIA …………….
Judetul ……………………..

Plata despagubiri datorata servitutii de trecere

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a) ............................, domiciliat(a) in ........... str. ......... nr. .... etajul .... apartamentul nr. ...., chem in judecata si personal la interogatoriu pe ............................, domiciliat in .......... str. .......... nr. .... etajul .... apartamentul nr. ...., pentru a fi obligat sa-mi plateasca suma de .......... lei cu titlu de despagubiri pentru servitutea de trecere existenta in favoarea fondului sau din ............ str. ........ nr. .... nr. carte funciara .............. nr. topografic ............ Cer, de asemenea, plata cheltuielilor de judecata si onorariu de avocat.

Motivul actiunii:

In fapt, fondul sus-mentionat, proprietatea subsemnatului, este supus unei servituti de trecere in favoarea fondului paratului. Desi paratul exercita efectiv dreptul de trecere, avand in acest scop la dispozitie un drum de ..... m. lungime si ...... m. latime, de-a lungul terenului meu, refuza sa-mi plateasca o despagubire proportionala cu pagubele ce mi le pricinuieste prin faptul ca nu pot folosi aceasta portiune de teren in scopri agricole. Apreciez aceasta despagubire la suma de ........ lei calculata in raport de ........ din pretul curent de vanzare pe mp. al unor terenuri situate prin imprejurimi.




In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 616 C. civ.



Inteleg sa ma folosesc de interogatoriul paratului, care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune, de dovada cu acte, si anume de actul de proprietate al subsemnatului, de cercetarea la fata locului, precum si de proba cu martori, pentru care propun pe:
1.......................................;
2........................................

Depun prezenta actiune si copii certificate de pe actele susmentionate, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta, si altul pentru a fi comunicat paratului.
Data Semnatura reclamantului,
........... ........................

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI ......................